εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Η εφημερίδα μας

Ακολουθήστε μας

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! ή αλλιώς, γνωστοί μύθοι…

Αν έχετε παρακολουθήσει το πρόγραμμα, Βαθμολογήστε πόσο σας άρεσε (1-5)
(3 ψήφοι)

 

H ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ»
ταξιδεύει μέσα στις σχολικές αίθουσες και …όπου υπάρχουν παιδιά,
με δυο διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις
για παιδιά νηπιαγωγείου & δημοτικού

www.mikrosnotos.blogspot.gr | www.facebook.com/MikrosNotos |Ε-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

Η ΜΥΛΩΝΟΥ
λαϊκά παραμύθια με χιούμορ & συναίσθημα

 

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ
μουσικοί μύθοι με τη σοφία της φύσης

 

Το θέατρο πάει σχολείο!

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» ταξιδεύει στα σχολεία της Αθήνας και φέρνει τη θεατρική δράση μέσα στη σχολική τάξη, φροντίζοντας ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο το γέλιο, το κέφι, το παιχνίδι, τη δημιουργία, την ψυχαγωγία, τη μουσική, τη συμμετοχή, την αναζήτηση σε μύθους & παραμύθια.

Φέτος παρουσιάζει δύο θεατρικές παραστάσεις για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού: τη ΜΥΛΩΝΟΥ (η οποία συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά) και την παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ (η οποία καταχειροκροτήθηκε όπου κι αν παίχτηκε). Και τις δύο παραστάσεις έχουν επιμεληθεί εξειδικευμένοι παιδαγωγοί ως προς το διαδραστικό τους μέρος. Πηγαίνουν στα σχολεία με ζωντανή μουσική και μια σειρά από θεατρικά εργαλεία: παντομίμα, κουκλοθέατρο και μια σειρά από εκπλήξεις, ανοιχτές στα παιδιά για να τις αλλάξουν με τη δική τους φαντασία και έμπνευση.

 

«Η ΜΥΛΩΝΟΥ» συνεχίζει την περιοδεία της στις σχολικές αίθουσες, με τις ίδιες βαλίτσες όπου χωρούν τα πρωτότυπα μουσικά της όργανα, οι κούκλες από απλά εργαλεία καθημερινής χρήσης και τρία παραμύθια από τη λαϊκή αφηγηματική μας παράδοση: τη «Μυλωνού» από τη Νάξο, το «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και το «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.
Δείτε στιγμές από τη «Μυλωνού» στο: http://youtu.be/wpbE73cQHy8

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι, όπου τη σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος • Συνεργάτης Σκηνοθέτης – Μουσική σύνθεση: Πέτρος Δαμουλής • Ηθοποιοί: Μαρία Αθηναίου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης • Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ & Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος, ειδικευμένη στο Drama in Education • Ζωντανή μουσική: ομάδα «Μικρός Νότος».

 

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ». Είναι μύθοι. Είναι παιχνίδι. Είναι κέφι. Είναι ζωντάνια. Είναι χορός και μουσική. Είναι ιστορίες από τη φύση κι από τον κόσμο των ζώων. Είναι μιούζικαλ, ατόφιο, παιδικό, διαδραστικό. Είναι πέντε γνωστοί μύθοι του Αισώπου («Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», «Ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας»)… πειραγμένοι στη ρίμα και στη μουσική. Τα παιδιά αναγνωρίζουν τις αλληγορίες και τις αλήθειες τους και γελούν με την ψυχή τους, ακολουθώντας τα ζώα στις πιο σύγχρονες, όμως γνήσιες και ειλικρινείς, μεταμορφώσεις τους.
Για μια γεύση από την παράσταση «Αισώπου κόμιξ» δείτε το: http://youtu.be/RKFoT6dVRiA

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη ιδέας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Ράτζος • Σκηνοθεσία-Μουσική σύνθεση: Πέτρος Δαμουλής • Ηθοποιοί: Ελενα Γεροδήμου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Βάσια Χρήστου • Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου • Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου • Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ • Ζωντανή μουσική: ομάδα «Μικρός Νότος».

 

Και στις δύο παραστάσεις, η ομάδα «Μικρός Νότος» συνεργάζεται στενά με τους δασκάλους. Προσφέρει πλούσιο υλικό δραστηριοτήτων, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Τάσος Ράτζος αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στο θέατρο για παιδιά και εφήβους. Έτσι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προετοιμάσουν τα παιδιά για την κάθε παράσταση με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια κίνησης και έκφρασης, αλλά και να δουλέψουν μαζί την επόμενη ημέρα, ώστε η θεατρική εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Λαμπρινή Σταμάτη, ΤΗΛ. 6997 715382 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Χρύσα Διαμαντοπούλου, ΤΗΛ. 6947 421432 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Σε ποιο χώρο;: στον Κινητήρα
  • Παραγωγή: Μικρός Νότος
  • Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος, Πέτρος ΔαΜΟΥΛ΄Γς
  • Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
  • Κατάλληλο για ηλικίες: 3 ετών - 6 ετών, 6 ετών - 9 ετών, 9 ετών - 11 ετών
  • Ημέρες Παραστάσεων: Από τις 15 Μαρτίου και κάθε Σάββατο απόγευμα στις 17:30
  • Τιμές Εισιτηρίων: 8 Euro
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
Διαβάστηκε 6423 φορές

Google Map