εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Η εφημερίδα μας

Ακολουθήστε μας

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ JUMICAR

Αν έχετε παρακολουθήσει το πρόγραμμα, Βαθμολογήστε πόσο σας άρεσε (1-5)
(0 ψήφοι)

Η Jumicar με έδρα το Αμβούργο Γερμανίας λειτουργεί από
το 1989 σε 15 χώρες παγκοσμίως και στην Ελλάδα από το 2006 σε συνεργασία και σε χώρο εντός του Ιδρύματος για το παιδί η «Παμμακάριστος».
Το παιδί οδηγώντας, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την  σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας     βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.
Το πάρκο υποδέχεται παιδιά 3 -14 ετών και το επισκέπτονται κατά μέσο όρο 15.000 μαθητές κάθε σχολική χρονιά.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είναι εγκεκριμένο αλλά και προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας (εγκύκλιος Γ7/21558/1-3-05) για επισκέψεις μαθητών/τριών.
Είναι ένα από τα καλύτερα και πολυπλοκότερα του είδους του παγκοσμίως (κυκλοφοριακός κόμβος 4 διασταυρώσεων - 29 φωτεινών σηματοδοτών) με διαβαθμίσεις δυσκολίας ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες.
Σε αναμονή της θεωρητικής (διαδραστική παρουσίαση εγκεκριμένων προγραμμάτων και βίντεο)  και της πρακτικής τους εκπαίδευσης (όλοι οι μαθητές/τριες οδηγούν), τα παιδιά κατανέμονται κυκλικά στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος του πάρκου: γήπεδα 5Χ5, μπάσκετ, μίνι γκολφ, πινγκ-πονγκ, παιδική χαρά και φουσκωτά (για νηπιαγωγεία) πάντα επιτηρούμενα από τους υπευθύνους του πάρκου.
Εστιάζοντας αποκλειστικά στην ασφάλεια των μαθητών,       παράλληλα με το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας υλοποιούνται καθημερινά από διακεκριμένους φορείς και  προγράμματα    διάκρισης και αντιμετώπισης και άλλων κινδύνων που ενδέχεται να απειλήσουν τα παιδιά στην καθημερινότητα τους (φωτιά/      εγκληματικότητα/ θάλασσα /τραυματισμοί /κατοικίδια κλπ).
Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη. Τηλ.: 22940 50120, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.jumicar.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Σε ποιο χώρο;: ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ JUMICAR
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
  • Κατάλληλο για ηλικίες: 3 ετών - 6 ετών, 6 ετών - 9 ετών, 9 ετών - 11 ετών, 11 ετών - 15 ετών
Διαβάστηκε 4256 φορές

Google Map