Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 45
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1+1 εισιτήριο προσφορά! ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ

Αν έχετε παρακολουθήσει το πρόγραμμα, Βαθμολογήστε πόσο σας άρεσε (1-5)
(0 ψήφοι)

 

ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Το Αγόρι κι η Ευχή ~ μια ιστορία περιπλάνησης

Ξέρω μια μικρή ευχή που στα μαλλιά της έχει πάντα κόκκους από κακάο και τις νύχτες του χειμώνα της αρέσει να πίνει λίγη απ’ τη ζεστή σοκολάτα σου. Ξέρω μια μικρή ευχή που της αρέσει να κοιμάται παρέα με τα παιχνίδια σου και που διαβάζει με περιέργεια καθισμένη δίπλα σου, τα βιβλία σου σκύβοντας απαλά πάνω απ’ τον ώμο σου, πάνω απ’ τις σελίδες σου.
Ξέρω μια μικρή ευχή που αν τύχει και κρυώσεις, δεν θα φύγει από κοντά σου και θα σκαρφιστεί ένα σωρό ιστορίες για να σου πει. Ξέρω μια μικρή ευχή που θα σε κάνει παρέα και δεν θα σε διώξει εκείνες τις μέρες που είσαι μουτρωμένος και όλα δείχνουν να είναι λίγο στραβά και λίγο γκρι… Ξέρω πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μέρα των γενεθλίων σου, ούτε θα ξεχάσει τη γιορτή σου και πως πάντα θα είναι η πρώτη που θα σου φωνάζει «χρόνια πολλά!!!» όσο πιο κοντά σου και όσο πιο δυνατά μπορεί!
Και πως πάντα με προσοχή παρατηρεί όλα όσα σου αρέσουν και θα ήθελε να γνωρίσει όλους τους φίλους σου και όλα όσα σου δίνουν χαρά. Ξέρω πως δεν κουράζεται ποτέ να σε περιμένει και ξέρω πως αν την αφήσεις μόνη θα σ’ αναζητήσει… Περπατώντας, χορεύοντας ή σκουντουφλώντας… Θα σε ψάξει!
Εσένα που είσαι εκείνος για τον οποίο δημιουργήθηκε και που μπορεί να γυρίσει όλο τον μεγάλο κι απέραντο κόσμο... αρκεί να σε βρει!

Λίγα λόγια για το έργο

Τα μεγαλύτερα ταξίδια πολλές φορές ξεκινάνε με τους πιο ανορθόδοξους τρόπους κι αυτό είναι μια σπουδαία αλήθεια που ο Άρης θα ανακαλύψει τη νύχτα που κανονικά θα ήταν “σαν όλες τις άλλες” μέχρι που τελικά θα αποδειχτεί ότι θα είναι περισσότερο η νύχτα που θα του αλλάξει τη ζωή.
Όλα θα ξεκινήσουν όταν στο δωμάτιο του θα κάνει την απρόσμενη εμφάνιση του ένα μικροκαμωμένο, αποπροσανατολισμένο και με κάπως αχτένιστα απ’ τον ύπνο μαλλιά κορίτσι που, σέρνοντας μια βαλίτσα στο ένα χέρι, θα του δηλώσει με όλη τη σοβαρότητα του κόσμου πως είναι μια Ευχή που έχει χαθεί.
«Κανείς δεν εμφανίστηκε για να με παραλάβει» θα επαναλάβει πολλές φορές εκείνη τη νύχτα το, εξίσου σαστισμένο απ’ τη συνάντηση της με τον Άρη, κορίτσι και με κάθε λογικό τρόπο θα προσπαθήσει να του εξηγήσει ότι όλες οι ευχές ανήκουν σε Κάποιον και γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε και έχουν δημιουργηθεί, αλλά ο δικός της Κάποιος, όπως κατηγορηματικά υποστηρίζει, ούτε την αναζήτησε αλλά ούτε και φαίνεται ότι σκοπεύει κάποτε στο μέλλον να εμφανιστεί…
Εκείνη τη νύχτα που τελικά δεν θα είναι σαν όλες τις άλλες, οι δυο κόσμοι του Άρη και της Ευχής θα συναντηθούν κι ένα περίεργο ταξίδι αναζήτησης θα ξεκινήσει ώστε μαζί να προσπαθήσουν να βρουν αυτόν τον Κάποιον και να ανακαλύψουν το τι πραγματικά έχει συμβεί.
Η αναζήτηση τους θα τους οδηγήσει στη χώρα των Ευχών κι από εκεί σε σειρά από εξίσου απρόσμενες συναντήσεις. Θα συναντήσουν τον κύριο με τα Χαμένα Στρογγυλά Γυαλιά που μόνιμα φτερνίζεται, ενώ δεν είναι κρυωμένος, τον κύριο που ψάχνει στα Συρταράκια Απολεσθέντων Ευχών για “κάποιους” και “κανείς”, τον εξαιρετικά σοβαρό Ξεδιαλυτή Μυστηρίων που θα διερευνήσει επαγγελματικά το μυστήριο-ευχή, τον Ονειροκρατητή που φυλάει τα ξεχασμένα, εγκαταλελειμμένα και ανέλπιδα όνειρα σε μια παραπεταμένη Αποθήκη Ονείρων, τον Ίδιο Πάντα Κύριο…αλλά τελικά πουθενά εκείνον τον “Κάποιον” για τον οποίο έκαναν αυτό το ατέλειωτο ταξίδι. Δεν είναι ούτε στο πιο σκοτεινό σημείο του ουρανού …εκεί που πέφτουν τα αστέρια για να γίνουν ευχές .Τι έχει άραγε συμβεί; Και η μικρή ευχή θα βρει αυτόν τον ¨κάποιον¨; Θα εκπληρωθεί; Ή θα μείνει για πάντα μια χαμένη ευχή;

 

Κείμενο –Σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίνα Μότσιου – Αλεξάνδρα Γιαννακανδροπούλου
Φωτισμοί: Ζαφείρης Επαμεινώνδας – Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου
Ζωγραφική animation παράστασης: Παναγιώτης Ανδριανός
Μοντάζ animation: Μαρία Αθανασοπούλου
Sound designer: Νίκος Χελιδονίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Πλιάκης, Έλια Ζαχαριουδάκη, Γιάννης Δρακόπουλος
Παραγωγή: Μικροί Πυροτέχνες & Λυκόφως


Πληροφορίες:
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7
Θησείο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 3255444

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 24 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κυριακή 12.00

Ticket Services:
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Σε ποιο χώρο;: ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
  • Παραγωγή: Μικροί Πυροτέχνες & Λυκόφως
  • Σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου
  • Ημέρες Παραστάσεων: Κυριακή 12.00
  • Τιμές Εισιτηρίων: 8€
  • Διάρκεια: 75 λεπτά

Google Map